Одржана 6. Купусијада у Пухову; Екипа „Санчо“ спремила најбољи купус

Викенд иза нас обележила је 6. Купусијада у Пухову. Од раног јутра, осам вредних екипа спремало је свадбарски купус, а нешто пре одржавања културно –уметничког програма, проглашени су и победници.

Жири је имао озбиљан посао – изабрати најбоље. Треће место у спремању свадбарског купуса освојила је екипа „Фапромал 1“, Лучани. Друго место припало је екипи „Вага“ из Пожеге. А за најбоље спремљени свадбарски купус, проглашен је онај који је спремила екпипа „Санчо“ из Пухова.

Након проглашења победника, уследио је културно –уметнички порграм у којем су учествовале певачке групе „Српска шајкача“ из Пухова и „Момчило Тешић" из Пожеге. За добру музику, био је задужен трубачки оркестар Стефана Младеновића из Пожеге. Овај оркестар је проглашен за најбољи омладински оркестар на 60. Драгачевском сабору трубача, а капелник Стефан је добио награду и као други трубач такмичења.

Наравно, како то обичај налаже, заиграло се и народно коло. Играли су посетиоци али и учесници у програму.

За крај, одиграна је ревијална утакмица између екипа ветерана локалног фудбалског клуба „Јединство“.

Организатор ове манифестације је Месна заједница Пухово, помоћ у организацији пружио је Културни центар општине Лучани, Гуча, док је спонзор награда био Технички преглед "Павлекс", Гуча.

p_6.jpgp_10.jpgp_3.jpg

All for Joomla All for Webmasters